Сенатът на САЩ определи графика за процедурата по импийчмънт на бившия

...
Сенатът на САЩ определи графика за процедурата по импийчмънт на бившия
Коментари Харесай

Сенатът гласува импийчмънт на Тръмп след 8 февруари

Сенатът на Съединени американски щати определи графика за процедурата по импийчмънт на някогашния президент Доналд Тръмп - гласуването може да стане факт още на 9 февруари. Долната камара на американския Конгрес - Камарата на представителите, гласоподава отстраняването на Тръмп на 14 януари, само че с цел да влезе в действие, то би трябвало да бъде доказано и от Сената - горната камара на Народното събрание. 

Графикът за импийчмънт на Тръмп започва на 25 януари, когато ще бъдат показани в Сената текстовете, по които Тръмп бе отхвърлен от Камарата на представителите. До 2 февруари Тръмп и неговите юристи би трябвало да дадат своите възражения в Сената. Камарата на представителите и юристите на Тръмп би трябвало да показват позициите си на 8 февруари, след което Сената може да гласоподава.

За да бъде гласуван импийчмънт на Тръмп настояването би трябвало да бъде подкрепено от 2/3 от 100 членния Сенат, или 67 сенатори. Това значи, че най-малко 17 репубиканци би трябвало да гласоподават " срещу " Тръмп, а сега такава позиция са заели 6.

Гласуването на импийчмънт на към този момент недействащ президент се постанова по няколко аргументи, настояват неговите съперници. Главаната от тях е, че по този метод Тръмп ще бъде отхвърлен от политическия живот, ще бъде лишен от пожизнена президентска пенсия, държавна защита и още няколко бонуси, полагащи се на някогашните държавни глави.

В същото време конгресменката от Джорджия Мейджъри Тейлър Грийн съобщи, че стартира процедура по импийчмънт на настоящия президент Байдън - за корупционни схеми в Украйна и Китай.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР